KOLEH
KACANG HIJAU
che'iza@myresipi.com
Bahan-bahannya:
1 cawan santan pekat (untuk dapatkan tahi minyak)**
secubit garam**
1 cawan gula
merah
1 sudu besar
gula pasir
1 cawan air
2 cawan santan
1 cawan tepung
kacang hijau
secubit garam
Cara-cara
membuatnya:
1. Masak
1 cawan santan pekat dengan api kecil sehingga menjadi tahi minyak.
Ambil tahi minyak dan minyak yang terhasil
2. Masak
gula merah dan air hingga gula larut. Tapiskan
3. Kacau
tepung kacang hijau bersama 2 cawan santan, minyak yang terhasil tadi dan air
gula hingga sebati. Tapiskan
4. Kacau
dalam kuali atas api kecil sehingga likat
5.
Masukkan dalam acuan, taburkan tahi minyak dan sejukkan
No comments:
Post a Comment