Bhn2
bahagian bawah:
1 cawan tepung jagung/ tepung beras
7 cawan air
Pewarna hijau/ 3 helai daun pandan ( blend dgn 1 cawan air)
Gula -ikut kemanisan yg disukai
- masak semuanya di atas api perlahan hingga pekat dan tepungnya masak.
- masukkan ke 1/2 dlm daun pisang @ cawan2 kecil .
- ketepikan.
Bhn2 bahagian atas:
1 cawan tepung jagung/ tepung beras
7 cawan air
Pewarna hijau/ 3 helai daun pandan ( blend dgn 1 cawan air)
Gula -ikut kemanisan yg disukai
- masak semuanya di atas api perlahan hingga pekat dan tepungnya masak.
- masukkan ke 1/2 dlm daun pisang @ cawan2 kecil .
- ketepikan.
Bhn2 bahagian atas:
1 cawan tepung jagung/ tepung beras
7 cawan santan
Sedikit garam
- masak semua atas api perlahan hingga masak dan pekat.
- masukkan ke atas adunan pandan td dan penuhkan bekas.
- sejukkan dan sedia di makan.
7 cawan santan
Sedikit garam
- masak semua atas api perlahan hingga masak dan pekat.
- masukkan ke atas adunan pandan td dan penuhkan bekas.
- sejukkan dan sedia di makan.
Peringatan:
Lain kali boleh buat 1/2 adunan saje...
No comments:
Post a Comment